Baobab Yağı


Baobab yağı

baobab yağı

Baobab tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve  beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. Bu tohumların soğuk presle sıkılması ile baobab yağı elde edilir.

Kuruyan, susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştıran baobab yağı özellikle saf kullanıldığında daha etkilidir. Baobab yağından birçok krem, serum, losyon yapılmasına karşı hiçbirisi, saf baobab yağının kullanım etkisini vermez. Bu bitkisel yağ nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Cilt tarafından kolay ve hızla emilir, cildin elastikiyetini arttırır,  yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.



Göz çevresi ve gözaltında meydana gelen, şişlikler, kırışıklıklar üzerinde oldukça etkilidir. Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır.

Baobab yağı kullanıcıları bu yağın, egzama ve sedef, ciltte oluşan skarlaşma, dermatit  gibi sorunlara da iyi geldiğini bildirmektedir.  Baobab yağı, saç bakımında da bir adım öne çıkmaktadır. Saç ve saçlı deride çabuk ve kolay emilir, açılmış saç pulcuklarını, kırılmış saç köprülerine, güçlü şekilde nem ve elastikiyet kazandırarak saçı ve saçlı deriyi besler. Saç bakımında kullanmak için ise saç kremine eklenmesi özellikle tavsiye edilir.



baobab yağı nasıl kullanılır
Baobab yağının içerdiği yağ asitleri şunlardır

Oleik Asit: %30-42 
Palmitik Asit: %18-30 
Stearik Asit: %2-9 
Linoleik Asit: %20-35 
Dünya üzerinde ondan fazla baobab ağacı türü vardır, bu ağaçların meyve çekirdeklerinden elde edilen baobab yağları farklıdır.  İyi kalite bir baobab yağının en önemli özelliği hızla emilmesidir. Yüzünüze sürdüğünüz 2-3 damla baobab yağının 15 saniye içerisinde emilmesi gerekir. Baobab yağı emildikten sonra cildiniz yağlı kalmaz.
Baobab yağının bir diğer özelliği cildinizdeki nemi uzun süre muhafaza etmesidir, bu etkisi ve besleyici özellikleri sayesinde baobab yağı sürülen bölgelerde bir ışıltı ve canlılık olur ama bu etkiyi cildinize sürdüğünüz başka yağların parlama etkisiyle karıştırmayın. Baobab yağı, hızla emilir cildinizde ışıltılı bir görünüm bırakmasına rağmen yağlı durmaz.

Saç bakımında da kullanabileceğiniz bu kıymetli yağı 
özellikle katı hindistan cevizi yağıyla karıştırıp uygulayabilirsiniz, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağına bir çay kaşığı baobab yağı ilave ederek kullanabileceğiniz gibi baobab yağını saç kremine ilave ederek de kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder