bobab yağı kullanımı



Baobab Yağı Kullanımı

Baobab yağı oldukça değerli bir yağdır. Bu yağdan cilt için istenilen sonucun alınabilmesi için saf kullanılması gerekmektedir. Yüz bölgesi için 2-3 damla baobab yağı yeterli olacaktır. Eğer saf baobab yağı kullanırsanız bir çok anti aging krem serum ve bakım ürününden alamadığınız etkiyi bu yağdan alabilirsiniz.

Yüzünüzü temizledikten sonra, 2-3 damla baobab yağını masaj yaparak cildinize uygulamalısınız. Bu kullanım sonucu cildinizin parladığını hayretler içinde göreceksiniz. Baobab yağını özellikle yaşlanma belirtilerinin olduğu bölgelere masaj yaparak uygulamalısınız.

Baobab yağı bitkisel bir yağ olduğu için paraben vb koruyucular içeren, perokimyasal ürünler (petrolataum, vazelin, likit parafin, vb.) kimyasallar içeren kremlere göre hem çok doğal hem de çok etkilidir.

El nemlendiricisi için,  bir yemek kaşığı shea butter, bir yemek kaşığı katı kakao  yağını benmari usulü eritip içerisine bir çay kaşığı baobab yağı ilave edip, bu karışımı donması için buzdolabına koyduğunuzda oldukça iyi bir el nemlendiricisi elde edersiniz.

Dudaklarınız için bir yemek kaşığı shea butteri benmari eritip içerisine bir çay kaşığı baobab yağı ilave ederseniz, dudaklarınızdaki kuruma çatlama gibi sorunlar minimuma inecektir.

Kaş ve kirpik bakımı için de baobab yağını kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı hint yağının içerisine bir çay kaşığı baobab yağı ilave ederseniz kirpik ve kaşlarınız için oldukça besleyici bir yağ elde edersiniz.

Cilt lekeleri için 20 ml pirinç kepeği yağı ile 20 ml baobab yağını karıştırarark kullanabilirsiniz.

Baobab yağını saçlarınıza da kullanabilirsiniz. Saç kreminize 5-10 damla ekleyebilirsiniz (kreminizin büyüklüğüne göre), böylece saçınıza tutunacak baobab yağı nemlilik, esneklik ve parlaklık sağlamasına yardımcı olursunuz.

Haftada 2-3 gece 50 ml hindistan cevizi yağına ilave edeceğiniz bir tatlı kaşığı baobab yağını, saç derisine ve saç boylarına sürüp, saçınızda tüm gece bırakıp sabah bitkisel içerikli (sls ve türevlerini, tuz içermeyen) şampuanınız ile saçlarınızı yıkamanız durumunda işlem görmüş yıpranmış saçlarınız, yumuşayacak, boya, röfle, düzleştirici gibi saç üzerindeki zararlı uygulamaların etkilerini en aza indirecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder